O nama

 

Tko smo?

 

Anđelko Pahljina je poznati rapski maslinar koji maslinarstvu pristupa s posebnom pažnjom i ljubavi. Svo svoje slobodno vrijeme provodi među svojim maslinama i to je rezultiralo mnogim nagradama i priznanjima za kvalitetu ulja, a zadnje dvije zlatne medalje na Rab su stigle iz New Yorka na svjetskom natjecanju 2022. godine sa NYIOOC Works Olive Oil Competition!

Isto tako, zlatnu medalju smo osvojili i 2018 na “WORLD’S BEST OLIVE OILS FOR 2018” u New Yorku gdje je ekstra djevičansko maslinovo ulje OPG-a Anđelka Pahljine pod nazivom “Anima Arba” dobilo zlatnu medalju – “2018 GOLD Award”.

Značajne su i dvije medalje na Festivalu maslina u Zagrebu održanom krajem veljače ove godine gdje je ulje “Anima Arba” osvojilo zlato i srebro. Gospodin Anđelko puno pažnje posvećuje i dizajnu pa je i za dizajn boce i etikete dobio nekoliko nagrada.

Ulje “Anima Arba” je većinom dobiveno od sorti oblica, ali i leccino i pendolino, a treba znati i to da je dio njegovih maslinika već generacijama u posjedu obitelji Pahljina, te da u njima i danas rade i stari i mladi.

U sretnom suživotu s maslinama živi i dvadesetak ovaca Škraparica koje mirno pasu travu, prirodno ju kose i gnoje maslinik. Jedan od maslinika smješten je na čak 400 metara nadmorske visine na brdu Kamenjak, najvišem vrhu na Rabu, što ovaj maslinik čini i jednim od najviših na Jadranu.

Na otoku Rabu postoji jedno mjesto na kojem je čovjek okružen morem i zelenilom maslinika, opijen mirisom morskog zraka, uz hujanje bure i blejanje ovaca. Ovdje maslina prkosi kamenjaru, osjeća se mir i zaboravljaju brige. Istina je što su govorili naši stari, ljubav prema zemlji i maslini hrani dušu.

Zašto Anima Arba?

anima-arba-circle
1.

Ekstra djevičansko ulje

Dobiveno od maslina sorti oblica, leccino, pendolino i levantinka, koje se beru i prerađuju istog dana hladnim prešanjem.

2.

Posebna lokacija maslenika

Naši maslinici nalaze se u netaknutoj prirodi otoka Raba, na lokalitetu Mundanije.

3.

Višestruko nagrađivano

Anima Arba dobitnik je zlatne medalje na prestižnom natjecanju za kvalitetu u New Yorku 2018.

4.

Maslenik na 400m visine

Najzanimljiviji maslinik smješten je na čak 400 metara nadmorske visine na brdu Kamenjak na Rabu, što ga čini i jednim od najviših na Jadranu.

5.

Tlo bogato humusom

Biljke uzgojene na tlima koja sadrže odgovarajući postotak humusa su zdravije, daju veći prinos, a ubrani plodovi su bolje prehrambene...

6.

Plantella organska gnojiva

Uspješni s Plantella organskim gnojivima još od 2013 godine.